Loading Laddar...
 

Utbildningar

Riskutbildning del 1 - Bil:


Riskutbildning del 1 ska vara genomförd och giltig innan kunskaps- och körprovet genomförs.En genomförd riskutbildning del 1 är giltig i fem år.

Alla vet att man ska vara nykter, hålla hastigheten och ha bilbältet på sig när man kör. Trots detta så sker det varje dag tusentals körningar där föraren är onykter,kör för fort eller saknar bälte. Vad beror det på att många förare anser sig ha en självklar rätt att utsätta andra för dödlig fara? Och vad beror det på att många passagerare åker med? På den här utbildningen diskuterar vi dessa frågor och du kommer genom värderingsövningar att få ta ställning till intressanta frågeställningar.

Plats: Skolans lokaler (Sturegatan 8 i Sundbyberg)
Utbildningslängd: 3 timmar + rast (fika ingår)
Pris: 595 kr/person
Betala till BG 5578-6453
Ange personnummerRiskutbildning del 2 - Bil (halkbana)


Riskutbildning del 2 ska vara genomförd och giltig innan kunskaps- och körprov genomförs.En genomförd riskutbildning del 2 är giltig i fem år.
Riskutbildning del 2 är mer känd för de flesta som Halkbana, denna utbildning gör alla våra elever på gillingebana för mer info gå in på www.gillinge.se.

Plats: Gillinge halkbana
Utbildningslängd: 4 timmar 
Pris: 2050 kr/person

Betala till BG 5578-6453
Ange personnummer

 

 

 

 

 

 Privathandledarkurs - Bil

Du som ska vara handledare vid privat övningskörning för behörighet B ska ha gått en introduktionsutbildning innan du kan bli godkänd som handledare.
Den elev som övningskör privat för behörighet B ska vid sådan övningskörning ha en giltig introduktionsutbildning. Eleven måste ha genomgått utbildningen för att du som blivande handledare ska få din ansökan behandlad av Transportstyrelsen.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen (man får övningsköra med personbil från det att man är 16 år).

Introduktionsutbildningen innehåller tre delar:

  • körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
  • hur man planerar och strukturerar övningskörning
  • viktiga faktorer för trafiksäkerheten.

Nytt i introduktionsutbildningen är att teoretiska moment om miljö och sparsam körning ska ingå.

Plats: Skolans lokaler (Sturegatan 8 i Sundbyberg)
Utbildningslängd: 3 timmar + rast (fika ingår)
Pris: 395 kr/person

Betala till BG 5578-6453
Ange personnummer

 

 

 

 

 

 Teorikurs - Bil


Teorikursen är 10 timmar lång under 5 tillfällen i månaden. Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning hör ihop -teorin ska du lära dig för körningens skull.Är du väl förbredd när du kommer till körlektionerna så sparar du tid och därmed pengar ute i övningsbilen.

På teorilektionerna får du inte bara lyssna till föreläsningar och se på filmer i de aktuella ämnena, utan du kommer också att få delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten.För att göra teorin så intressant och rolig som möjligt så använder vi oss inte bara av traditionella läromedel och demonstraionsmaterial utan även av 3D-animationer, filmer och digitala bildspel. Allt detta syftar till att göra din övningskörning så smidig och värdefull som möjligt, men i förlängningen handlar det om att du ska stå rustad den dagen du har körkortet i din hand och själv ska ge dig ut på vägen. Varje teorilektion är 2 timmar lång och då hinner vi också med en paus då vi bjuder på fika.

Vi har flera teoripärmar och en stor teorisal där du kan sitta ostört och plugga. Vi har flera datorer där du kan skriva datorproven i en separat sal, där du kan skriva på svenska, engelska eller arabiska. 

Våra erfarna lärare har god lokalkännedom både i Jakobsberg och Sollentuna området. Intensivkurserna är formade efter er så ni bestämmer själva när ni vill köra och studera efter egen tillgänglighet.

Plats: Skolans lokaler (Sturegatan 6 i Sundbyberg)
Utbildningslängd: 5x2 timmarRiskutbildning del 1 - MC


Mer info inom kort. Vid frågor kontakta Trafikskolan.


Riskutbildning del 2 - MC

Mer info inom kort. Vid frågor kontakta Trafikskolan.

Moped utbildning (AM)
 

AM Körkort.

8 Timmar teori (inklusive böcker) + 4 timmar körning som ingår i priset.

Kläder, hjälm ryggskydd och handskar kan man låna av trafikskolan.

Kursstart:  ( dag 1 ) 8 timmar teori 

Fortsätter: ( dag2 )  2 timmar körning på bana
                    (dag 3 )2timmar körning i trafik sker när eleven är godkänd på  alla teori tester i elevcentralen.
 
Utbildningen är klar när eleven är godkänd :
1-körning på bana
2-teoritester via elevcentralen
3-körning i trafiken
För att klara körkortet behöver eleven :
Ha genomgått ett godkänt kunskapsprov på trafikverket
 
 

Alla elever måste legitimera sig och kursen ska betalas av en myndig person ex. föräldrar                        till BG 5578-6453 senast en vecka innan kursstart.

PRIS: 4290 kr

 

 

Behöver ni hjälp med att ansöka om körkortstillstånd kan man få hjälp av Trafikskolan